Herstel met fysiotherapie na Corona (covid-19)

De overheid heeft besloten dat tot 1 augustus 2021 herstelzorg na covid-19 vanuit het basis pakket vergoed wordt. De huisarts of medisch specialist moet hier een verwijzing voor meegeven. Er wordt ondertussen onderzocht wat het effect is van deze zorg.

Voor wie is deze zorg?

De meeste mensen herstellen thuis vrij snel van covid-19 echter niet allemaal. Voornamelijk mensen die op de IC hebben gelegen hebben vaak langdurige klachten. Denk aan mensen die blijvend moeite hebben met de ademhaling. Of mensen die lang in bed of in het ziekenhuis hebben gelegen en daarom verzwakt zijn.

Wat houd deze zorg in?

Bij FysioKoudijs stellen we samen een beweegprogramma op aan de hand van onder andere benauwdheid en jouw hartslag. Een aantal mensen lopen nu al bij FysioKoudijs voor herstelzorg na Covid-19 en per persoon zoeken wij het juiste traject om zo goed en snel mogelijk te herstellen. Denk onder andere aan ademhalingsoefeningen, fietsen op de hometrainer en lopen op de crosstrainer of loopband. Samen meten we je hartslag en zuurstof tijdens deze oefeningen om jou herstel zo in kaart te brengen.

Voorwaarden

Voor de zorg is het niet noodzakelijk dat je positief getest bent of dat je in het ziekenhuis hebt gelegen. De huisarts beoordeelt voor jou of je in aanmerking komt voor de vergoeding paramedische herstelzorg.

De maximale duur van de zorg is 6 maanden (maximaal 50 behandelingen), maar dit kan ook korter zijn als het herstel sneller gaat. In hele uitzonderlijke gevallen kan de zorg verlengd worden na deze 6 maanden.

Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij u graag door naar de website van zorginstituut Nederland.