Fysiotherapie in Noord

Blijf niet langer rondlopen met je klachten, maak vandaag nog een afspraak! 

Onze praktijk

FysioKoudijs is een echte buurtpraktijk voor iedereen. Zo zien we mensen met rug- en nekklachten, of revalidatie na een sportblessure of operatie. Ook zien wij veel mensen met werk- of houding gerelateerde klachten als spanningshoofdpijn of een muisarm. Weet jij niet of je met jou klacht wel bij de fysiotherapeut terecht kan? Bel of mail dan even, met een snelle reactie ben je meteen op de hoogte. 

Wij hanteren een eerlijke en directe aanpak waarbij contact met jou als patiënt voorop staat. 

Geschiedenis 

In 1922 ontwierp de architect J.H. Mulder (1888-1960) floradorp nadat net de van de Pek buurt was gebouwd. De buurt heet eigenlijk tuindorp Buiksloterham maar is beter bekend als floradorp. De huizenblokken waar de Ribesstraat deel van uitmaakt zijn van boven gezien een soort taart punten. 

Sommige mensen uit  de buurt kunnen zich nog herinneren dat er jarenlang een kruidenier in dit pand heeft gezeten. Tot Fysiotherapie Ribestraat werd opgericht rond 1980. Meerdere fysiotherapeuten hebben hier langere tijd samengewerkt. Velen uit de buurt kennen de nu gepensioneerde Ab Ringeling goed. Tot vier generaties kwamen zij voor behandelingen langs. 

Marik Koudijs heeft de praktijk in 2020 overgenomen toen Ab Ringeling met pensioen ging. FysioKoudijs heeft een nieuw en fris uiterlijk. Vele patiënten weten nog steeds deze buurt fysio goed te vinden. 

Marik Koudijs is de oprichter van FysioKoudijs. Vóór dit avontuur heeft hij een aantal jaar op verschillende plekken gewerkt in Amsterdam en Amstelveen. Daarnaast heeft hij ook een aantal maanden in een kinderziekenhuis in Nepal gewerkt, dit was tijdens de aardbeving van 2015. Lees er meer over in dit artikel

Marik Koudijs

Marik Koudijs

Nieuwe mensen leren kennen, persoonlijk advies en denken in mogelijkheden. Dat zijn dingen waar ik graag mijn energie in steek. Tijdens mijn behandeling vind ik het belangrijk samen te bespreken wat jouw klachten zijn en komen tot een passende oplossing. Door middel van advies, informatie en bewegen wil ik je inzicht geven in jouw klachten en eventuele oorzaken.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan (beach) volleyballen, hiken, hardlopen en trailrunning. Daarnaast hou ik van uitdagingen en avontuur. Na een aantal jaar als fysiotherapeut te hebben gewerkt, besloot ik in 2019 met mijn vriendin de ‘Te Araroa trail’ in Nieuw-Zeeland te lopen. Een trail van 3000 kilometer. Vijf maanden liepen we door fantastische natuur met een backpack en tent op onze rug. Een geweldige ervaring.

Mijn huidige uitdaging is mijn eigen praktijk. FysioKoudijs. Een doel dat ik vanaf het begin van mijn carriëre al voor ogen had. Ondanks dat we starten in een tijd van Corona, ben ik gedreven om FyioKoudijs te ontwikkelen tot een frisse, succesvolle en vernieuwende praktijk.

Philip Byrne

Ik ben een gepassioneerde holistische fysiotherapeut gericht op performance. Ik streef er altijd naar om mijn patiënten te helpen met zowel fysieke als mentale problemen omdat ik geloof dat ze allebei synchroon moeten zijn. Ik behandel alle soorten musculoskeletale letsels met als specialisatie voet/enkel en schouder/nek.

Zelf heb ik interesse in blootstelling aan kou en warmte, zoals ijsbaden en sauna’s. Daarnaast ken ik verschillende ademhalingstechnieken zoals die van Wim Hof. Mijn hobby’s zijn onderandere naar de sportschool gaan om mijn lichaam gelukkig en gezond te maken. Ik speel voetbal en daar kan ik erg van genieten. Ik hou van wandelen in de natuur en ijsdips. Mijn geestelijke gezondheid is erg belangrijk voor me. Daarom mediteer ik elke ochtend en avond, wat mij rust en vrede brengt.