Wat is Fysiotherapie?

Een fysiotherapeut is deskundige in houding en beweging.

Hij of zij is iemand met kennis van je lichaam. Alles dat ervoor zorgt dat je kunt bewegen zoals spieren, gewrichten en zenuwen, maakt onderdeel uit van zijn expertise. Het lichaam werkt bij de meeste mensen perfect, maar er gaat wel eens iets mis. Dit kan een plotselingen blessure zijn, maar ook een overbelasting of een pijn die maar niet weg wil gaan. Vaak weet je zelf niet zo goed wat er precies aan de hand is zelfs al zoek je het op. Het internet staat vol informatie maar je ziet door de bomen het bos niet meer.

Dit is een goed moment om de fysiotherapeut in te schakelen!

Er zijn duizend-en-één klachten, vraagstukken en symptomen die een fysiotherapeut kan behandelen. Wij zien bijvoorbeeld veel mensen met rug of nekklachten. Maar ook mensen met chronische klachten, acute (sport) blessures, verkeerde houding tijdens (thuis) werken of revalidatie na een operatie bijvoorbeeld. Het beste dat je kan doen is langskomen, dit geeft je duidelijkheid over jouw probleem en hoe wij dit samen het beste kunnen oplossen.

Samen zoeken we naar de juiste oplossing

Elke behandeling die een fysiotherapeut doet is een persoonlijk proces. Het gaat bij FysioKoudijs dan ook altijd om jou. Niet alleen om je lichaam, maar ook de manier waarop je je gedraagt en hoe je beweegt. Bij FysioKoudijs krijg je daarom een beweegprogramma dat persoonlijk op jou is afgestemd. Door het volgen van een oefenschema wordt duidelijk wat voor jou werkt, hoeveel progressie je boekt en waar je vooral niet moet forceren.

Korte termijn en lange termijn

Bij fysiotherapie draait het om een tweetal zaken: herstel en verandering. Herstel vindt plaats door het nemen van voldoende rust, maar ook door het doen van bepaalde oefeningen. Niet alleen werken wij samen aan het oplossen van jou probleem, maar we zorgen er ook voor dat dit niet meer terug komt.

Fysiotherapeut nodig?

Bij de keuze voor een fysiotherapeut is het belangrijk om te letten op de BIG-registratie en of iemand is aangesloten bij een beroepsvereniging. Daarmee wordt de kwaliteit van zorg gegarandeerd. Verder speelt ook persoonlijk contact een belangrijke rol. Hoe beter de klik met een fysiotherapeut, hoe sneller en beter jij herstelt.